Vabilo na 7. sejo IO s skupno sejo organov DSDDS

Vabilo na 7. sejo IO s skupno sejo organov DSDDS

Čas epidemije ste eni bolj drugi manj občutili, izjemno različne so bile prakse dela od doma, na delovnem mestu, čakanju na delo… Na pozive Društva k sodelovanju s predlogi, izkušnjami ste se posamezne članice, člani odzivali in hvala vam za to, da smo lahko kot Društvo delovali kolikor je bilo mogoče aktivno in oblikovali posamezna stališča, mnenja, dali podporo socialnemu delu, socialnim delavkam in socialnim delavcem na terenu, jih podprli k delovanju, da smo v ukrepih prepovedi socialnih stikov našli pot do varnega dela blizu ljudi.

Morda smo pričakovali v tem obdobju več (aktivnega) socialnega dela, čeprav, kot smo že pisali o tem, je slednje gotovo bilo, le v medijih ga nismo zaznali. Boleče je, da je med vestmi zadnjega obdobja ostala zgodba, kako so kar štiri socialne delavke sodelovale pri odvzemu otrok, ki so se kriče upirali…

Sedaj, ko je vsega (uradno) konec, na plan prihajajo tudi drugi očitki socialnemu delu »kje ste bili, o vas ni bilo nič slišati, da kaj delate«, »’Ne hodite nam blizu’, je bilo vaše sporočilo«, »Poslušno ste sledili zdravstveni stroki, na svojo stroko socialnega dela pa pozabili, ni je bilo…« itd. itd.

V sledi tega, tako dobrih sporočil, ki smo si jih izmenjali, kot očitkov, ki jih kot »zadnji vagon« poslušamo in jih še bomo… morda je tudi kaj upravičenega, kar kaže tudi na kontekst vsebinske praznine reorganizacije centrov za socialno delo, o čemer je bilo v preteklem obdobju veliko govora.

Sedaj je čas, da se srečamo v živo in si izmenjamo izkušnje ter oblikujemo stališče Društva ter tudi, da se pomenimo, kaj bomo še naredili v letošnjem letu, ko zaključujemo svoj mandat. Seja je skupna za vse organe in odprta za članstvo, potekala bo v torek, 23. 6. 2020 ob 16. uri na PROSTEM – park Tivoli, saj na FSD (še) ne moremo biti. Za tiste, ki se nam v živo iz različnih razlogov ne morete pridružiti, se vidimo/slišimo dan prej, 22. 6. 2020 ob 18. uri po Skypu – v tem primeru je potrebno na društveni e-naslov sporočiti skype ime.

Vabilo z dnevnim redom